Al meer dan 40 jaar uw munt- en edelmetaal specialist

informatie over zilver

Naast goud is zilver het meest bekende edelmetaal. Het investeren in zilver is de laatste jaren, mede door de economische crisis steeds meer in zwang geraakt. Zilver heeft als voordeel ten opzichte van goud dat zilver veel meer wordt gebruikt voor industriële doeleinden. Daarnaast is zilver in het verleden in het algemeen veel volatieler gebleken dan goud. Daarnaast wordt ervan uitgegaan dat er een aanzienlijke short-positie bestaat in zilver (dat is dat men giraal zilver heeft verkocht dat men niet had) en dat dat zilver ooit zal moeten worden teruggekocht.

Zilverbaar van 1 kiloZilver

De chemische aanduiding van zilver is "Ag". De zachte metaalglans maakt dat dit metaal veel gebruikt wordt voor sieraden. Daarnaast wordt zilver nog veel gebruikt voor industriële toepassingen. Zilver is minder zeldzaam dan goud. Ook is zilver iets minder zwaar. Zilver heeft in pure vorm normaliter een zuiverheid van 99,9%. .

Investeren in zilver

Het investeren in zilver wordt net als het investeren in goud gezien als een veilige investering in onzekere financiële tijden. Het aflossen van alle schulden lijkt onmogelijk en daarom is er weinig vertrouwen in de valuta van veel landen. Indien bijvoorbeeld de euro valt, is de vraag wat u nog kunt kopen voor uw briefjes van 50 Euro en uw banktegoeden. Ook de angst voor (hyper)inflatie lijkt niet onterecht. Het omzetten van (een gedeelte van uw) vermogen in zilver is daarom het overwegen waard.

Om onafhankelijk van anderen te zijn, ligt in een investering in fysiek zilver het meest voor de hand. Het investeren in zilver kan door zilverbaren te kopen of door zilveren munten te kopen.

De zilverbaren die wij verkopen hebben een gewicht van 1 kilogram. Op verzoek kunnen wij ook zilverbaren leveren die ruim 30 kilogram wegen. Bij de verkoop van zilverbaren wordt 21% btw in rekening gebracht. Dit kan voor een particulier een reden zijn om niet te investeren in zilverbaren; de bij aankoop betaalde btw krijgt men bij verkoop namelijk niet terug. Dit geldt niet voor ondernemers met een btw-nummer. Bij een zakelijke aankoop kan de btw worden teruggevraagd. Vanwege de btw-heffing, kopen veel particulieren tegenwoordig de zilveren munten met een gewicht van 1 kilo. Deze munten zijn niet alleen goedkoper dan de kilobaren, ook bij verkoop krijgt men er meer voor terug. Reden hiervan is dat zilveren munten onder de btw-margeregeling mogen worden verhandeld.

In plaats van zilverbaren en de 1-kilomunten zijn ook de zilveren 1 ounce-munten zeer gewild als investering. Van deze munten is de Canadese maple leaf internationaal het meest bekend. De Oostenrijkse Wiener Philharmoniker is over het algemeen iets goedkoper en de Amerikaanse Eagle is iets duurder. Bij verkoop van deze munten betalen wij meer dan de zilverwaarde. Over het algemeen betalen wij voor deze zilveren munten de hoogste prijs van Nederland.

Ten slotte zijn een aantal oude Nederlandse guldenmunten geschikt om te investeren in zilver. In onze webwinkel bieden wij de zilveren Juliana guldens, zilveren Juliana rijksdaalders, zilveren Juliana tientjes, zilveren Beatrix tientjes en zilveren 50-guldenstukken aan als belegging.

Mocht u overwegen om in fysiek zilver te investeren en nog vragen hebben of van gedachten willen wisselen, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 0577-461955.
zilveren maple leafZilveren Eaglezilveren 1 ounce Lunar

Veilig betalen en verzenden