Al meer dan 40 jaar uw munt- en edelmetaal specialist

Zilveren Guldens

Wij kopen en verkopen dagelijks zilveren guldens.

zilveren guldeZilveren guldens verkopen

Dagelijks kopen wij zilveren guldens in wisselend van enkele exemplaren die deel uitmaken van een verzameling tot aan duizenden stuks tegelijk. Indien u ook uw zilveren guldens wilt verkopen, vernemen wij dat uiteraard graag. Neemt u in dat geval telefonisch contact met ons op (0577-461955) of stuur ons een e-mail (info@kevelam.nl). Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Zilveren guldensZilveren guldens kopen

Uiteraard verkopen wij ook zilveren guldens. Voor de verzamelaars bieden wij de zilveren guldens aan in diverse kwaliteiten en verschillende jaartallen. Ons actuele aanbod vind u in onze verzamelwebwinkel. Voor beleggers verwijzen wij naar het gedeelte "zilver kopen".

Zilveren guldens

De meest bekende zilveren guldens zijn de zilveren guldens uit het Julianatijdperk. Die zilveren guldens zijn geslagen in de jaren 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1963, 1964, 1965, 1966 en 1967 (van 1967 bestaan naast zilveren guldens ook nikkelen guldens). De kopzijde van deze zilveren guldens toont de beeltenis van koningin Juliana. De muntzijde toont het gekroonde Nederlandse wapen en laat zien dat het een munt van 1 gulden betreft. De muntzijde toont tevens het muntmeesterteken en het muntteken. Het muntmeesterteken is een vis waaruit blijkt dat ten tijde van de produktie van deze munten de heer dr. J.W.A. Hengel de muntmeester was. Het muntteken is de bekende mercuriussstaf waaruit blijkt dat deze munten in Utrecht zijn geslagen. Het randschrift is "* god zij * met * ons". In totaal zijn er ca. 190 miljoen zilveren Juliana-guldens geslagen.

De geschiedenis van de zilveren gulden gaat echter nog veel verder terug. De zilveren guldens bestonden al ten tijde van Willem I, Willem II, Willem III en Koningin Wilhelmina. In 2001 zijn nog eenmalig twee soorten zilveren guldens aangemunt in proof-kwaliteit.
Zilveren gulden Willem IZilveren Wilhelina GuldenZilveren Juliana gulden

Veilig betalen en verzenden