Al meer dan 40 jaar uw munt- en edelmetaal specialist

zilveren rijksdaalders

zilveren rijksdaaldersDagelijke kopen en verkopen wij zilveren rijksdaalders.

Zilveren rijksdaalders Verkopen

Wilt u zilveren rijksdaalders verkopen? Dagelijks kopen wij zilveren rijksdaalders. Indien u uw zilveren rijksdaalders wilt verkopen, bent u bij ons aan het juist adres. Indien u uw zilveren rijksdaalders wilt verkopen, vernemen wij dat graag. Neemt u in dat geval telefonisch contact met ons op (0577-461955) of stuur ons een e-mail (info@kevelam.nl). Ook kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

zilveren rijksdaaldersZilveren rijksdaalders Kopen

Wilt u zilveren rijksdaalders kopen? Uiteraard verkopen wij ook zilveren rijksdaalders. Voor de verzamelaars bieden wij de zilveren rijksdaalders aan in diverse kwaliteiten. Kijkt u eens in onze verzamelwebwinkel welke kwaliteiten en jaartallen we momenteel voorradig hebben. De zilveren Juliana rijksdaalders verkopen wij ook per 500 stuks aan beleggers. De actuele prijs kunt u vinden in het gedeelte "zilver kopen.

Zilveren rijksdaalders

De laatste zilveren rijksdaalders zijn geslagen ten tijde van koningin Juliana. Die zilveren rijksdaalders zijn geslagen in de jaren 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964 en 1966. De kopzijde van deze zilveren rijksdaalders toont de beeltenis van koningin Juliana. De muntzijde toont het gekroonde Nederlandse wapen en laat zien dat de munt een waarde heeft van tweeëneenhalve gulden (rijksdaalder). De muntzijde toont tevens het muntmeesterteken en het muntteken. Het muntmeesterteken is een vis waaruit blijkt dat ten tijde van de produktie van deze munten de heer dr. J.W.A. Hengel de muntmeester was. Het muntteken is de bekende mercuriussstaf waaruit blijkt dat deze munten in Utrecht zijn geslagen. Het randschrift is "* god zij * met * ons". In totaal zijn er ca. 47 miljoen zilveren Juliana-rijksdaalders geslagen.

De geschiedenis van de zilveren rijksdaalder gaat echter nog veel verder terug. Zo bestond de zilveren rijksdaalder al ten tijde van Willem I, Willem II, Willem III en Koningin Wilhelmina. Van de zilveren rijksdaalder uit 1815 zijn maar 12 stuks geslagen. Wij hebben die munt dan ook nog maar tweemaal mogen verhandelen.
Zilveren rijksdaalder Willem IZilveren rijksdaalder Willem IIZilveren Rijksdaalder Willem III

Veilig betalen en verzenden